Monday, January 26, 2009

les villages de Luberon















































Ici, c'est Rousillon. Dans ce petit village progtegé (apres la destruction de la deuxieme guerre mondiale), on se trouve l'ochre. L'ochre fait la sable ce coulour rouge et orange. Tout les maisons sont ce coulour aussi, et c'est presque comme Sante Fe aux Etats-Unis.
The last photo is Rousillon. In this little protected village (it's been protected since the destruction done during World War Two) we find ochre. Ochre makes the sand this red/orange color. All of the houses are this color also, it's been described as like Sante Fe in the US.


Nous sommes montés en haut de la Fontaine de Vaucluse. Ici on est assis sur un vieux chateau de XII siecle, utilisant pendant la periode Roman. C'était tres belle!
We climbed to the top of this site at the Fontaine de Vaucluse. Here we are seated on top of an old chateau from the 7th century, used during the Roman period. It was beautiful up there!

On a vu beaucoup des kayakistes qui sont ici pour un competition. J'ai jamais vu ce sport en realité, juste sur la tele pour les Jeux Olympiques! C'était magnifique! 
We saw a lot of kayakers who were there for a competition. I've never seen this sport in real life, just on T.V. for the Olympics! It was awesome! 


C'est un petit village avec les petits fleuves qui s'appelle Isle sur la Sorgue, tres bien connu pour son grand marchés le dimanche. Les fleurs étaient belle, et la nourriture aussi. Tres populaires sont les olives, les tapenades, le pain, les fruits et legumes, les antiquités, et le savon. Les vendeurs sont tres gentils et m'ont donnée un gout de toutes les choses. 
This was a village surrounded by rivers called Isle sur la Sorgue (Island over the Sorgue River) very well known for its sunday flea markets. Popular items are olives, spreads (like caviar or anchovy spread), bread, fruit and vegetables, antiques, and soap. The sales people were really  nice and gave me a taste of everything! I even tried the anchovy tapenade, it was pretty good...very fishy. I tried olives over and over again but I still really don't like them! 

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